Petteri Backman

Petteri on perustanut Gimage Oy:n yhdessä Eppu Kärjen kanssa vuonna 1993 ja toiminut siitä lähtien yhtiön toimitusjohtajana, tuottajana, käsikirjoittajana ja ohjaajana.

Petteri tunnetaan myös Merimaili-ohjelman tuottajana sekä ohjelmassa esiintyvänä toimittajana. Gimagen Merimaili-tuotantoa on esitetty Jimillä vuosina 2013-2019 yhteensä 118 jaksoa. Vuoden 2020 epidemiakesällä uusia videoita on tehty 6 kappaletta uudelle Merimaili YouTube-kanavalle.

Petteri on myös tuottanut, ohjannut, käsikirjoittanut ja leikannut useita Michael Franckin tuotantoja Gimagen tuotantojen ohella. Tammikuussa 2021 esitetään Ylen teemalla Michael Franckin dokumentin Galleristin muotokuva, jonka Petteri on leikannut.

Gimagella on käytössä Adobe Premier -leikkausohjelma. Petterillä on myös käyttäkokemusta Avid Composer -leikkausohjelmasta.

Petterin uusi aluevaltaus on monikameraohjaajana toimiminen Liiga-jääkiekko-ohjelmissa. Uusi aluevaltaus on vasta alussa ja muutama ohjaustyö on tehty vuoden 2020 aikana.

Petteri on opiskellut kauppatieteen maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulussa ja taiteen maisteriksi Elokuvataiteen osastolla Taideteollisessa korkeakoulussa.

puh. 0500 716 161